Miquel Farré i Mallofre va nèixer a Terrassa l'any 1936. 

Es podria dir que va nèixer artísta, ja que des de molt petit ja tocaba el piano. Va començar a jugar a escacs a l'edat de 11 anys, i progressà molt ràpid ja que amb 13 es guanyà la presència a l'equip titular.

El seu debut internacional el fa el 1953, quan per poder disputar el Campinat Mundial Juvenil, tinguè que emperonyar el seu piano per fer front a les despesses del viatge a Dinamarca. Es va classificar desè, va quedar campiò l'alemany Darga.

El 1955 va ser un dels seus millors anys com escaquista: es va classificar 3er al Campionat Mundial Juvenil disputar a Amberes, darrere de Boris Spassky i Edmar Mednis, i davant de jugadors de la talla de Portisch. També aquell any queda Sotscampió de Catalunya Absolut, amb nomès 19 anys.

L'Any 1957 queda Sotscampió d'Espanya i Sotscampió de Catalunya.

El 1958 es seleccionat per Espanya per disputar l'Olimpíada de Munic.

Es el millor jugador espanyol, fent el 100% de punts a les semifinals. El mateix any, queda Campió d'Espanya amb la Selecció Catalana.

Al torneig internacional de Madrid (1958) guanyar el premi de bellesa, en una partida contra O'Kelly.

1959, la FIDE li concedeix el títol de Mestre Internacional per la seva trajectòria i resultats.

Disputa la l'Olimpíada de Leipzig 1960, i tornar a jugar amb Espanya la Copa Clare-Benedict el 1961 a Biel (Süissa). El mateix any queda Campió d'Espanya per Equips amb el CA Chardenet. I guanyar el premi de belleza al Torneig Internacional de Madrid.

L'Any 1962 es retirà casi definittivament de la competició per dedicar-se completament a la seva gran passió i professió, la música.

Encara durant uns quants anys, esgarrapà temps per disputar alguns campionats per equips amb el CE Terrassa, amb el qual guanyà el 1967, 1969 i 1972 els Campionats de Catalunya i els anys 1967 i 1969 els Sotscampionats d'Espanya.

El 1972 escriu les cròniques del matx Spassky-Fischer al "Correo Catalán".

Com a informació significativa, dir que el nom de Miquel Farré figura a llibres molt diversos, com ara l'Enciclopèdia Russa dels Escacs.

 

Actualment gaudeix de fama internacional al mòn de la música, com a concertista de piano, professió amb la qual destacà arreu del mòn.

  

Tornar a Jugadors